ELS GOSSOS PASSEN FRED A L’HIVERN ?



Com detectem que la nostra mascota té fred? Pot sentir rigidesa muscular, tremolors, caminar lent, respiració lenta, trufa seca. Si el nostre gos està poc animat per sortir a passeijar o jugar, pot està acusant el fred.

La majoria dels gossos tenen un pelatge preparat per protegir-los del fred, el pelatge és el seu abric natural. Per que el tinguin en bones condicions, és necesari una bona alimentació equilibrada, un bon raspallat freqüent i tractar els problemes de pell o de baixa qualitat del pèl.


A l’hivern el pelatge és més tupid i sol ser suficient per protegir-lo del fred quan están en moviment. Quan descansi, un bon coixí o un lloc arresarat acondicionat( cartró o fusta per aïllar del terra fred, caseta sense corrents d’air, coixins, mantes..)si el tenieu a fora farà que en la postura enrollada que prenen, mantinguin la temperatura corporal.


Les races de zones fredes ( labrador, Golden retriever, huskys ect..) tenen una bona capa de greix sota la pell que els protegeix encara millor del fred i en canvi pateixen més de la calor.


Les races de zones templades de pèl curt poden ser sensibles als canvis de temperatura entre la casa amb calefacció i el fred del carrer. Alguns gossos poden inclús patir de problemes de mala circulació a nivell d’extremititats ( coixinets dolorosos) i de les puntes de les orelles ( amb costres o ferides) o tenir més tendència a les otitis en dies de molta humitat.


Els cadells i els gossos d’edat avançada i les races toy de pèl curt són també molt més sensibles a les baixes temperaturas podent derivar a hipotèrmies, refredats o problemes respiratoris.


En nits molt fredes els gossos que dormen a fora, els podem deixar entrar excepcionalment a casa 

ESTIMAR-LO ÉS CUIDAR-LO !

Comentarios