UNA MASCOTA ÉS UN BON REGAL?



Abans de regalar un animal heu d'estar 10% segurs que podrà asumir les responsabilitats que deriven de tenir una mascota. Triar bé el tipus d'animal que correspon al caràcter de cada persona, evitarà molts problemes i maldecaps.

Les mascotes no són joguines, són ser vius amb sentiments i necesitats que hem d'ajudar a satisfer. Aquestes són les pautes principals que es recomanen actualment. En cas de dubte sobre algun dels punts, el millor és demanar consell al veterinari:

  • Valorar quina és la mascota més adient per a cada llar, tenient en compte els tipus d'animal, la mida, el pèl, l'edat i el sexe. L'assessorament d'un veterinari professional ens ajudarà a escollir millor i adquirir un coneixement més ampli del nostre animal de companyia.
  • Comptar amb el temps diari adequat a la cura i atenció que requereix cada espècie o animal, així com amb un espai adient per a la mascota dins de la llar.
  • Comprometre's a educar l'animal de companyia per tal que es comporti correctament tant dins de la llar com al carrer, garantint una bona convivència.
  • Identificar la mascota amb el microxip corresponent. Els veterinaris són els professionals autoritzats per implantar-lo i donar-lo d'alta
  • Registrar l'animal al Cens d'Animals de Companyia que dirigeix l'Ajuntament.
  • Establir un pla sanitari, seguint les recomanacions del nostre veterinari, que inclogui la vacunació i desparasitació periòdica de la mascota. També és recomanable esterilitzar els animals de companyia per evitar la seva cria incontrolada, causa principal dels abandonaments de mascotes.
L'objectiu és que tant l'animal, com els seus cuidadors com la resta de l'entorn estiguin bé
ESTIMAR-LO ÉS CUIDAR-LO !

Comentarios