COP DE CALOR EN GOSSOS , CONSELLS PER EVITAR-HO


Els gossos,a diferència de les persones , regulen la seva temperatura pel panteig i la sudoració dels coixinets i de les zones en poc pèl.

Les altres temperaturas junt amb el fet d’estar en un espai amb poca ventilació i exposat a les radiacions solars ( cotxe per ex) poden desencadenar en la nostra mascota un cop de calor que pot arribar a ser molt greu inclús mortal.

Per evitar-ho, aigua fresca i neta a disposició tot el dia, no sortir a passeijar en les hores més caluroses del dia, i al cotxe mai deixar-lo a dins, tancat , ni que estiguin les finestretes baixades. Els gossos més suscetibles al cop de calor són els cadells, els gossos d’edat avançada i com a races els bóxer, carlino, bulldog.

Els primers símptomes d’un cop de calor en un gos són les genives vermelles i brillants, la boca oberta, el panteig excessiu, salivació i apatía. Una actuació rápida és molt important:
  • Poseu el vostres gos a l’ombra
  • Refresqueu-lo mica a mica amb aigua o tovalloles humides en el coll i cap per anant baixant la temperatura corporal progresivament
  • Portar-lo al veterinari
ESTIMAR-LO ÉS CUIDAR-LO!

Comentarios