CONSELLS PEL DESCONFINAMENT DE LES NOSTRES MASCOTES





Durant el confinament la majoria dels gossos han estan prou bé, ben acompanyats amb els seus durant el dia, sense estar tantes hores sols. Els gossos més actius i els cadells han patit de la falta d'exercici i alguns han mostrat conductes de nerviosisme, hiperactivitat i destrucció d'objectes.

En quan als gats, segons l'espai que disposaven i el nombre de persones en confinament compartint el mateix espai, i la presència de nens i la seva relació amb ells, alguns gats han optat per amagar-se i refugiar-se en les àrees més tranquil.les de la llar.

En els cas dels gossos cadells adquirits durant el confinament no han pogut ser sociabilitzats de forma adecuada ni està exposats als estímuls d'una vida diària en poble/ciutat (sorolls, cotxes, interaccions amb extranys i altres gossos ect...) El confinament en cadells de 2 a 6 mesos pot generar que generin pors. En la mesura de lo possible que permeti les fases de desescalada seria aconsellable potenciar les interaccions que puguin tenir aquests cadells amb altres gossos vacunats,, sempre miran que siguin una experiència positiva pel cadellet i que no s'espanti. En quan al contacte amb terceres persones, amb una corretja llarga per tal de mantenir la distància social, deixar que el cadellet s'apropi a la persona desconeguda (que si té una xuxe a la mà, millor que millor !)

Són nombroses els gossos que pateixen de fòbia als sorolls, per lo que es recomana exposar el cadell de 2 a 5 mesos d'edat a fonts de sorolls (que caminin en un carrer transitat, escolti motos, no tingui por de passar vora una zona d'obres, focs d'artifici...). En la mesura que sigui possible, introduiu el cadell en el món dels sorolls i veieu com reacciona.

L'altra alteració de conducta que ens podrem trobar en el desconfinament és l'ansietat per separació: d'estar sempre acompanyat els gossos (i també gats) poden patir ansietat al tornar-se a quedar sol un cop els cuidadors vagin recuperant la rutina de sortides de casa.
Qualsevol signe d'alteració de conducte, no dubteu en posar-se en contacte amb nosaltres
Les mascotes ens han ajudat molt durant el confinament, ajudem-les en el desconfinament.


ESTIMAR-LO ÉS CUIDAR-LO !

Comentarios