COM I QUAN CAL DESINFECTAR LES POTES DELS GOSSOS ?





Ni gossos ni gats s’infecten ni transmeten el COVID-19. Tampoc es creu que els animals domèstics puguin actuar de transportadors passius del virus; al menys d’una forma rellevant.

Es recomana, però desinfectar les potes dels gossos que conviuen amb persones vulnerables. Amb persones molt de risc, us recomanem que feu servir lleixiu a 1:50: poseu una safata de plàstic a l’entrada de casa amb lleixiu al 1:50 (20ml de lleixiu corrent en 1 litre d’aigua). Quan el gos arribi, que submergeixi les 4 potes en aquesta solució, que és viricida. No és irritant i elimina el virus al 100%. Això si, queda mullat i taca la roba.Després heu 100%. Això si, queda mullat i taca la roba.Després heu d'assecar molt bé les potes per evitar que agafin pododermatitis per excès d'humitat.

Si no calen mesures tant extremes de protecció, ho podeu fer rentant les potes amb aigua i sabó (tornem però a tenir el problema d'assecar bé per evitar la pododermatitis per excès d'humitat) o bé amb tovalloletes desinfectants que tenim a la vostra disposició a la clínica.

També seria aconsellable, per augmentar més la prevenció, la neteja de la cara i la cua, amb productes habituals de la higiene animal.

Alhora de passeijar, cada propietari haurà de sortir amb les mesures habituals de protecció que consideri necessària per la seva persona, al gos no li calen.

ESTIMAR-LO ÉS CUIDAR-LO !


Comentarios