ELS GOSSOS PASSEN FRED A L’HIVERN ?



Com detectem que la nostra mascota té fred? Pot sentir rigidesa muscular, tremolors, caminar lent, respiració lenta, trufa seca. Si el nostre gos està poc animat per sortir a passeijar o jugar, pot està acusant el fred.

La majoria dels gossos tenen un pelatge preparat per protegir-los del fred, el pelatge és el seu abric natural. Per que el tinguin en bones condicions, és necesari una bona alimentació equilibrada, un bon raspallat freqüent i tractar els problemes de pell o de baixa qualitat del pèl.

A l’hivern el pelatge és més tupid i sol ser suficient per protegir-lo del fred quan están en moviment. Quan descansi, un bon coixí o un lloc arresarat acondicionat (cartró o fusta per aïllar del terra fred, caseta sense corrents d’air, coixins, mantes..)si el tenieu a fora farà que en la postura enrollada que prenen, mantinguin la temperatura corporal.


Les races de zones fredes (labrador, Golden retriever, huskys ect..) tenen una bona capa de greix sota la pell que els protegeix encara millor del fred i en canvi pateixen més de la calor.


Les races de zones templades de pèl curt poden ser sensibles als canvis de temperatura entre la casa amb calefacció i el fred del carrer. Alguns gossos poden inclús patir de problemes de mala circulació a nivell d’extremititats ( coixinets dolorosos) i de les puntes de les orelles ( amb costres o ferides) o tenir més tendència a les otitis en dies de molta humitat.


Els cadells i els gossos d’edat avançada i les races toy de pèl curt són també molt més sensibles a les baixes temperaturas podent derivar a hipotèrmies, refredats o problemes respiratoris. En nits molt fredes els gossos que dormen a fora, els podem deixar entrar excepcionalment a cas.


ESTIMAR-LO ÉS CUIDAR-LO !

Comentarios